Благодаря, Дигитален. набарал съм вариатор с вала и мисля да ги взимам, че ги продават в комплект. Вариатора ми трака, с валовете ( засега ) нямам дертове. Жив и здрав!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Здравейте, от 2 дни педала на съединителя ми от време на време става по-твърд от обикновено. Както си карам и всичко е наред, при натискане на педала става твърд за 1-2 натискания и после се оправя. Не усетих някъква закономерност, прави го когато си поиска. Проверих за течове на спирачна течност, но няма. Преди около 2 месеца бях за смяна на скоростна кутия и майстора ми каза че съединителя си е наред, та предполагам че някоя от помпите е тръгнала. Имате ли някъкви препоръки къде по-точно да търся проблема?Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115HP 2003г.
Alfa Romeo 166 2.5 V6 190HP 1999г.
Comment
-
Здравейте колеги,от 2-3 дни забелязвам,че като включа подгрева на задното стъкло о огледалата ми заглушава сигнала на радиото а и също така става и като пусна и задната чистачка !
някой има ли си наидея какво точно се случва в антената ли е проблема или някъде другаде аз даже незнам каква е и антената само знам че ми е в антикрилото но не съм я търсил!
Благодаря ви!
Comment
-
странното е че е от скоро преди нямаше ядове!
на вагона мисля че е в антикрилото ако мога така да го нарека!
Comment
-
Доколкото знам, антената е самият реотан или по точно част от него.Може би Любо/ecotronic/може да те насочи.Вероятно някоя маса не прави хубав контакт и затова прихващаш смущения.Може би масата на реотана или свали панела на дясната колонко и огледай кабелите там около модула, може влага да е проникнала някъде.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Съдейки по подписа на колегата, става въпрос за SW.
Ако е така, не обърквайте човека. Според документацията антената се намира в спойлера и няма нищо общо с пистите по стъклото.
Препоръчвам на колегата да си провери връзката с антената в основата на спойлера а така също и захранването на антенния усилвател.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеСъдейки по подписа на колегата, става въпрос за SW.
Ако е така, не обърквайте човека. Според документацията антената се намира в спойлера и няма нищо общо с пистите по стъклото.
Препоръчвам на колегата да си провери връзката с антената в основата на спойлера а така също и захранването на антенния усилвател.
Да колега вагон е колата и аз мисля че антената ми е в спойлера а сега ако ме насочиш къде да търся тоя антенен усилвател ще ми е много по лесно и какво представлява антената и трябва ли да се сваля спойлера?
ТУК
Намерих схема на electronic но не я разбирам ако може да обясните по подробно кое къде да го търся и като гледам май трябва и тавана да свалям?
Благодаря за мненията!
Last edited by Zafo_84; d.m.y г., 20:39.
Comment
-
Свали тапицерията на вратата и в основата на спойлера ще видиш коаксиален кабел към антената с букса. От буксата надясно кабелът стига до една кутийка, която трябва да е захранена с 12V докато радиото работи. Провери връзките и захранването. Зад жабката на коаксиалния кабел има още една букса преди той да стигне до радиото. Провери и нея.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
2 месеца откакто си купих колата ми свети грешка на таблото за смяна на подгревна свещ. Още не съм стигнал до нея от други по-належащи ремонти. Преди няколко дни спря да ми дава грешка. Да не би да ми се е повредил датчика или свещта да се е оправила самаAlfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. 85 кw. 2004 г.
Comment
Comment